Realkompetencevurdering

For at at komme ind på Håndværk og design havde jeg brug for en Realkompetencevurdering, da jeg ikke have taget nogle af de adgangsgivende fag på min HF. Neden under kan du læse min ansøgning.

Motiveret ansøgning:

Da jeg var barn, var jeg så heldig, at jeg gik på en lilleskole i Valby ved navn Freinetskolen. Freinetskolen vægter de kreative fag meget højt og måske på grund af min ordblindhed elskede jeg at få lov til at udfolde min kreativitet og have succes i nogle fag. Jeg have nogle fantastiske lærere, der kunne hjælpe med at udvikle mine kompetencer og se mit potentiale, og det er det, jeg gerne vil være for mine elever.

Det, jeg rigtig godt kan lide ved de kreative fag, er at få en ide og derefter finde ud af, hvordan man kan føre den ud i livet. Det gjorde jeg blandt andet, da jeg skulle lave min HF-hue, som kan ses på billedet på forsiden. Jeg besluttede mig for at jeg ikke ville have den traditionelle hue, men hellere ville lave min egen mini-version. Og så gav jeg mig i kast med at finde ud af, hvordan jeg kunne lave den. Jeg brugte matematiken til at regne mig frem til de rigtige porportioner og afprøvede materialer til de forskellige dele af hatten, før jeg lavede det endelige produkt. Jeg synes denne form for kreativ problemløsning er en rigtig vigtig kompetence for eleverne og noget de også kan bruge i nogle af de mere boglige fag. Jeg vil rigtigt gerne vise eleverne, at de kreative og boglige fag i virkeligheden ikke er så langt fra hinanden og give dem mulighed for at udvikle deres individuelle kompetencer i faget.

Årsagen til jeg ikke har taget et adgangsgivende fag på HF er, at jeg ikke havde mulighed for at tage design, da det lå oven i mine andre fag, dog lavede jeg en del kreative ting ved siden af. Det var også i mine HF-dage, jeg begyndte at sælge mine ting på en Amio-side og have min egen lille hjemmeside http://kreavaerelset.dk. Nedenfor har jeg udvalgt nogle billeder, der repræsenterer forskellige sider af mine evner inden for Håndværk og Design.  Jeg har udvalgt nogle billeder, hvor jeg har arbejdet med forskellige matialer, lige fra hø til hækling.

Udover billederne har jeg vedlagt mit modulbevis fra Grundvigs Højskole. På Grundtvigs Højskole tog jeg blandt andet fagene smykkeværksted, accessoires og design, hvor jeg lærte nye teknikker, håndtering af smykkeredskaber og udvikling af designs. Jeg lærte uroligt meget i disse fag og min underviser skrev faktisk for et par dage siden og spurte om jeg kunne vikariere for hende og den besked har jeg også vedlagt.

Bilag: Modulbevis fra Grundtvigs højskole:

 

 Bilag: Billeder af projekter:

Dette er de 5 først hæklede bamser jeg lavede, og de blev starten på min butik Kreaværelset.

Disse øreringe er lavet ud af tyndt gavebånd og er en ny måde at bruge en traditionel julestjerne.  Jeg lavede dem, fordi jeg skulle til julefest.

Disse julestrømper er mit nyeste produkt. Her har jeg salv lavet mønstret, broderet navnene og syet sokkerne.

Dette fugleskræmsel lavede jeg til Halloween i Valby Kino. For at lave formen syede jeg en malerdragt ind og for at gøre projektet billigt, er det kun hænder, fødder og hoved, der er hø, resten er avispapir.

Jeg elsker selv at skære græskar og har flere gange hjulpet børn med at designe, udhule og skære deres eget græskar, blandt andet til en Halloween fest i mit kvarter.

På mit højskoleophold arbejdede jeg en del med sølv, og dette er et aftryk af min morfars gamle uniformsknap, som jeg lavede i sølv og sat på en halskæde.

Dette er en gammel IKEA sultan seng, jeg lavede om til en sofa for min søster. Jeg har selv lavet mønstret, og betrækket er sat fast med burrebånd, så det kan tages af og vaskes. Her lavede jeg vægt i bolster-puderne så de altid ligger med lynlåsen nedad og ikke falder ned.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *