Boremaskine

For en uge siden brugte jeg for først gang en boremaskine. Den specifikke boremaskine jeg bruget er i virkeligheden en kombineret bore-/skruemaskine fra Bosches med nummeret PSR 1800 LI-2.  På Bosches hjemme side er der en god række brugertips til de forskelige funktioner maskinen har.

Jeg bruget boremaskine til at forbore huller til nogle stormkroge til et par vinduer. Det tog ikke lang tid at forbore og træet flækkede ikke, hvilket jeg var meget glad for. Jeg er nu blevet stor fan af at forbore. Jeg syndes den var ret let, at håndtere efter jeg havde set instruktionsvideoen neden under og afprøvet den et par gange i et stykke resttræ.  Videoen er ikke specifikke til den boremaskine jeg brugte, men de fleste principper er ens.

Jeg har kun arbejdet i træ  ind til videre, men boremaskinen kan også arbejde i metal og mursten, dog er den stadig en ledningsfri maskine og har sine begrænsninger.

Efter jeg havde øvet mig i at bore med et normalt bor valgte jeg at udfordre mig selv med et fladbor. Jeg øvede mig med en lille strøelse og jeg var så heldig at jeg fik et 38mm fladbor til min fødselsdag. Et 38mm fladbor er den perfekte størrelse til et fyrfadslys, så jeg vil gerne lave nogle flotte trælysestager, men jeg skal stadig øve mig en del før de bliver rigtig flotte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *