Excenterslibere

I går sleb jeg mine havestole inden de skulle have ny olie. I den process stiftede jeg bekendtskab med Bosch PEX 400 AE Excenterslibere.  

Jeg syndes at Excentersliberen var rigtig nem at arbejde med og var nem at føre på grund af de to håndtag, dog har jeg hørt, at der nogle gange kan komme runde tegn på overfladen hvis man ikke holder Excentersliberen roligt og jævnt. Excentersliberen kan både slibe plane og let buede flader og var derfor god til de store flader på havestolene, dog kommer den ikke ind i hjørnerne og der blev jeg nødt til at bruge en multisliber Mouse. Excenterslibere kræver ikke noget beskyttelsesudstyr. Hvis man holder fast i maskinen med begge hænder i de beregnede greb, kan der næsten ikke gå noget galt.

Det var meget let og hurtigt at at fastgøre sandpapiret med burrebåndsystemet.  I følge Boschs hjemme side er  Excentersliberen  i særlig grad god til at bearbejde lakerede overflader: Når gør-det-selv-manden f.eks. vælger et lavt omdrejningstal, bliver overfladen ikke for varm, og farven på et emne misfarves ikke som følge af forbrænding.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *