Den usynlige minoritet

Vi har et problem her i landet. Det er et underlæggende problem som der ikke bliver talt højt om. Der er en stor minoritet som vi ikke vil andrekende. Her tænker jeg ikke på noget med religion eller hudfarve. Det er en minoritet der næsten er halvdelen af Danmarks befolkning, nemlig kvinderne.

For en lille uge siden sad jeg til undervisning på lærerstudiet og en af mine mandlige med studerende spurte underviseren om noget i relation med kønnede, jeg kan desværre ikke huske hvad, men min underviser svaret at han skulle huske på magt forholdet og han blev helt chokeret. Jeg tror ikke hans chokeret stadie var på grund af min underviser brød et tabu, men fordi han ikke var klar over denne store minoritet og det syndes jeg er et stort problem i vores samfund.

I gennem historien har kvinder været undertrykket på forskellige vis, og jeg siger ikke at det er lige så slemt som det var i 20’erne, det er stadig problemer. En af de ting jeg tror der gør en forskel er at kvinder i meget stører grad er udsagt for et mandlig perspektiv ind mænd er for et kvindeligt og dette skaber en skæv vridning i vores samfund.  Her tænker jeg på film og bøger. Der bliver produceret langt flest film med mandlige skuespiller i hovedrollerne, som er henved til begge køn ind omvend og det er et kend fænomen at mænd ikke gider se film med kvinder i hovedrollerne. Et eksempel fra litteraturens verden var da J.K. Rowlings forlægger ikke ville have at hun du gav under navnet Joanne Rowling, da drenge ikke ville læse en bog skrevet af en kvinde.

Jeg er chokeret over at min mandlige med studerende ikke var opmærksom på dette problem, fordi for mig som kvinde virker det åbenlyst, men det er bare et emne der ikke bliver talt om. Jeg tror ikke der var en kvinde i klasselokalet der ikke instinktivt viste at der er en magt forskel mellem mænd og kvinder og inderst inde er vi en minoritet, der stadig har en magt kamp at kæmpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *