Syteknik i strækstof

Logbog for håndværk og design undervisning tirsdag d. 10. december 2019.

I dagens undervisning blev vi introduceret til Campus Carlsbergs symaskiner. Campus Carlsberg har en del Berninaer og de minder meget om min egne Paff, der hjemme. Sigen introduceret os også i at tråde symaskinen med dubelnål, hvilket jeg aldrig har prøvet for. Det var lidt svært at se instruktionen, men jeg fik trådet maskinen og det gik ganske fint. Neden under kan ses en video, der forklare om dublenål på bernian.

Efter at havde fået en introduktion skulle vi lave min. 5 afprøvninger af systing. Jeg fik syet de 5 øverste sting som ses på billede ved siden af, men ikke de to nederste. Det var ikke svært at sy, eftersom jeg har arbejdet i strækstof i mange år. Jeg tror jeg lavet min første sol nederdel i 4. klasse, hvor jeg skulle sætte rib på bomuldsstof. Jeg har også lavet bubbel-nederdele og en kjole i jersey, så at sy nogle prøver var ikke svært.

Jeg havde ufattelig lidt indre motivation i dagens undervisning og jeg tror det er fordi jeg syndes jeg kan sy godt nok til at undervise i det og ikke har tiden og overskuddet til at forbedre mig. Jeg kan ikke finde mening i at lave en sweatshirts på korttid jeg ikke vil bruge og ikke vil få noget ud af fagligt.

Da jeg havde taget den beslutning at jeg ikke kan løse opgaven, valgte jeg at hjælpe Sophie med hindes eksamensprojekt, og vejlede hende i at væve. Dette gav meget mere mening for mig for det gav mig en mulighed for at forbedre mine kommunikative evner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *