Materialebank

Dette er en refleksion på første del af kapitlet ”Værksted” fra side 21 til 35 i Mette Jørgensen Håndværk og Design i fællesskab fra forlaget Meloni.

I kapitlet henviser de til en lang række hjemmesider for eksempel www.træ.dk der er en side dedikeret til træarbejde og vende om træ, der er artikler og man kan stille spørgsmål, hvis det ikke allerede er besvaret. En anden hjemmeside er Linå på www.Linaa.dk. Dette er en side der sælger produkter til sløjt delen af håndværk og design og har en masse inspiration til forløb og klassesæt. Der er også www.haandvaerkogdesign.net/ det er et fagfællesskab for Håndværk og Design lærer med fokus på god og inspirerende undervisningspraksis i danske grundskoler. De har en lang række videoer der til giver inspiration forskelig ting inde for håndværk og design, fra indretning af klasselokale til designprocess-modellen og underviseres refleksioner.

Kapitlets omdrejningspunkt er en Materialebank der forklare de for skelige materialer. Jeg vil gerne sammensætte en stor materialebank til mig selv for at få et beder kendskab til materialerne, både de hårde og de bløde materialer. Jeg vil gerne have dem fysisk så jeg kan rører ved dem og se på dem, og til hver drømmer jeg om at der står hvad de er velegnet til. Dette vil tage noget tid at sammensætte men neden under kan ses informationer fra kapitlets materialebank, som jeg har tænk mig at tage udgangspunkt i. Jeg vil løbende ænder i min materialebank så der kommer mere og mere viden på og flere materialer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *