Dag planlagt at de studerende

Dag planlagt at de studerende

Hvad er dine første kommentere til lektionen? 

Denne lektion var helt unik og jeg har derfor svært ved at bruge den samme model som jeg ellers har brugt til at lave disse logbogs indlæg.

Undervisningen var planlagt af de studerende, men det var vist mest Thomas Bøg der gjord et fantastisk arbejdet i at planlægge denne dag. Dagen var afsat til nogle ITEP-arrangementer og denne dag havde vi fokus på at arbejde med børn og voksne i vanskelige situationer.

Det første oplæg var fra organisationen ”Os imellem”. Os imellem er en organisation der i gennem kunst og kultur sætter fokus på svære emner ofte igennem personlige historier. Nogle af de argumenter de har haft har for eksempel handlet om ensomhed, flygtninge historier, digitalt liv. Marie á Rogvi som hold oplægget fortalte om den alternative måde at formidle svære historier igennem kreative virkemidler og vi fik selv lov til at prøve det af, ved at planlægge et arrangement der enten kunne forgå på en skole eller Bremen Teater, hvor Os imellem normail holder til.

Det andet ”oplæg” var fra organisationen ”C:NTACT”. Dette var ikke som sådan et oplæg men mere over i drama øvelser. Det hele startede ud med en rigtig flot historie fortælling fra en pige der fortalte om hindes syglige ønske om ikke at være til besvær. Det var en virkelig stærk historie, da man kunne mærke at den betød noget for hinde. Efter historien fortalte den anden underviser om C:NTACT og om hvad de laver. Det bliver meget godt opsummeret på deres hjemmeside med dette citat: C:NTACT arbejder for at sætte fokus på sociale og kulturelle problemstillinger gennem professionalisering og formidling af menneskers virkeligheder på scenen, radio og film.”  De kommer også ud på skoler og gør det samme som de gjorde med os, ofte i en mobbe-sammenhæng.

Det vi skulle efter introduktionen var at vi skulle finde et sted og lukke øjnene og følge en rejse for at finde en gang hvor vi havde været bange, men modige og det skulle være noget vi vil fortælle til de andre. Da vi havde fundet vores historie skulle vi dele den med en lille gruppe og udvælge en af historierne til at lave en fælles historie fortælling. I min gruppe startet Signe med at fortælle en lille og fin historie. Jeg var nummer to og grad hele vejen igennem historien, hvilket jeg tro gjorde at da vi så var færdige med runden valgte Signe at fortælle en meget dyber historie omkring noget hun ikke havde fortalt klassen før. Signe valget at lave en historie fortælling om det dele hindes historie med hele klassen og det var så sejt. Det var virkelig der jeg kunne mærke hvad historie fortælling kan gøre i en klasse.

Hvad inspirerer det dig til at gøre – som studerende og som kommende lærer?

Jeg blev så inspireret af denne oplevelse. Jeg drømmer om en dag at tage et hold med ind og se at arrangement hos Os imellem som start på et forløb i samfundsfag, for at give eleverne en forståelse af de virkelige mennesker man snakker om i faget.

Jeg vil helt sikket gerne arbejde mere med historie fortælling og at invitere C:NTACT på besøg vil være en fantastik oplevelse, men jeg tror også jeg gerne vil prøve at finde nogle kursuser i det så jeg en dag, måske selv kan afholde en sådan form for undervisning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *