Broderier

Hen over sommeren har jeg øvet mit i at lave franske broderier, men særligt fokus på hvordan jeg skulle farvelægge større flader.

Jeg har ikke broderet meget, og det jeg mest har lavet har været korsting, som er meget nemt da det nærmest er en prik-til-prik tegning. Det første franske broderi jeg har lavet var for et år siden og det kan ses her. Den gang brugte jeg garn og det er derfor mere klodsset.

Alt i alt syndes jeg at mine franske broderier er blevet meget okay, og jeg har helt sikkert også forbedret mig. Som min søster siger er jeg faktisk beder til at brodere ind at tegner, som også kan ses på nogle af billederne.

Dækfarve

For at dække eller farvelægge mine broderier prøvet jeg at søge på google efter teknikker, men fandt ikke nogle der viste mig det look jeg gerne vil have så jeg afprøvet flere af mine egne teknikker.

Som kan ses på billederne har jeg forbedret mig over tid og teknikker. Billede 1 bruger meget snor og det sidder næsten ikke fast i stoffet, så denne teknik kan fungerer nogle gange, men er for eksempel ikke velegnet til et hjerte eller silhuetter. På billede nummer 2 afprøvede jeg kædesting som er mere fleksible, men dækker ikke særlig godt, da der er huller i stingene. Billede nr. 3 er et forsøg på at lave bagsting i et bestemt mønster, hvilket gør at der er tydelige huller der hvor tråden dukker op.

De 3 sidste billeder viser blandt andet det jeg kalder dæksting, der er et forholdsvis tilfældigt mønster af tråde der starter og slutter i samme hul så man undgår det der skete på billede 3. På billede 6 eksperimenteret jeg med og retningen på stingene for at se om de ville kunne vise forskelige ting selv om det er samme farve, altså at fødderne er for sig selv og ikke en del af kroppen.

Lavendlerne

Lavendlerne er broderet til nogle dufteposer jeg er i gang med at lave. Jeg har brugt mange af de samme teknikker i disse blomster da jeg syndes at de franske knuder gav et rigtig godt look. Min favorit er billeder nr. 4, men der er delte meninger om hvilken en der er bedst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *