Elefant

For at hækle en elefant skal du bruge:

  • Garn i den ønsket elefant farve
  • Garn i sort, hvid og lyserød
  • 3 mm hæklenål
  • Lille stoppenål
  • Nipsenåle

Mønster

Mønstret til elefanten er udtænkt af Sharon Ojala, og kan findes i en engelsk udgave her.  Sharon Ojala har også lavet en meget brugervenlig youtube video, der viser hvordan hun hækler og sy elefanten.

Hale

Sharon Ojala mønster har en form for hæklet hale der ser rigtig fin ud når hun laver den, desværre har jeg ikke har haft samme resultater og derfor har jeg valgt at lave min egen hale.

 

Jeg bruger ænderne fra benende, armene og ørerene til at lave halen. Når jeg har syet benende på og bundet en knude på  snorene fører jeg enderne ned så de komme du af to hunler ved siden af hinanden. Det samme gør jeg med armene og ørerene

 

Nu er der 6 snorer ud af ende på elefanten. Her fletter jeg med 2 snorer i hver bunke til jeg syndes halen har en passende længde. Dernæst tager jeg et kort stykke garn og binder rundet om enden af halen, et par gange. For at fast gøre knuderne syr jeg enderne af garnet ind over knuden og igennem resten af enderne.

Mund

Jeg har også valgt at lave om på munden, i stedet for at sætte  et lille stykke filt ind i munden. Jeg havde ikke lyst til at bruge lim og filt, da det vil være en løsdel der let vil kunne falde ud. Jeg bruger Det samme mønster som Sharon Ojala men jeg har valgt at skifte første række ud med lyserødt garn og anden række med elefantfarve.  Dette gør at der ikke er en løsdel, der ikke er syet på, men også at den lyserøde kan ses på bagsiden af munden.

 

 

 

I Sharon Ojalas mønster vil det se sådan ud:

1) In a red coulor make a magic circle or adjustable loop with 6st (6). Begin with a long starting yarn tail that you can sew into the head. Switch to the elefant coulder.
2) ch 1 in elefant couler and turn, starting with the 2nd st from the hook, 1sc then 2sc in next st (9) f/o leaving a long tail for sewing

Mit mønster

Når jeg selv hækler og laver mønster bruger jeg mit eget system som jeg syndes er letter at læse og bruge når jeg hækler. Mønstret til elefanten kan ses neden under. Ved første øjekast vil mønstret nok se ret forivrende ud, men jeg syndes det er mere børen venligt. Når du tæller mønstret når du hækler syndes jeg det var forivrende at sige 1 2 3 1 2 1 2 3 1 2, hvilket gjorde at jeg blev forvirret over om jeg skulle lave en fastmaske i samme hul eller et nyt hul. Ved at sige 1 2 3 AB 1 2 3 AB er dette problem løst.

Tal betyder fastmasker og bugstaver betyder fastmasker i  samme hul. Når der er parentes rundt om sekvensen betyder det at det skal gentages. ½d betyder en halv duble og C betyder luftmasker.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *