Tryllestav

For at lave et tryllestav skal du bruge:

  • Lige pin
  • Sav
  • Dolk
  • Sandpapir (80)
  • Sandpapir (150)

Design

Når du designer din tryllestav skal du være opmærksom på hvordan du holder på den tryllestav og hvor meget plads dun hånd fylder. Neden under kan ses de to mest normale måder at holde en tryllestav i forhold til Harry Potter filmende.

Jeg vil forslå at starte ud med et let design hvis dette din første tryllestav, neden under er mine 2 design tegninger som blev forsimplet, da jeg reelt begynde at snitte.

Finde pinden

For at finde den perfekte tryllestavspind bør man finde en lige gren min. 2 cm i diameter og den ønsket længde i mellem 9-14 tommer (23 cm – 35,5 cm). Denne pind vil kunne findes i en skov, hvis der er et udvalg af nedfaldet grene. Jeg havde et selv plantet blommetræ i haven som skulle fældes så det bruget jeg.

Tilpasse pinden

Når du har fundet din pind bør du tilpasse strøelsen så den er i den rigtige længde. Find det ligeste stykke gren og mål den ønsket længde (i mit  tilfælde 30 cm) med en tommestok og lav et mærke hvor du skal save. Jeg havde en ret lang pind og derfor valgte jeg at save den til på jorden med et par stykker træ under til at løfte pinden. Sav i begge ænder af grenen så du har en pind i den ønsket længde.

Fjern bakken

For at snitte din tryllestave bør du først ved hjælp af din dolk fjerne bakken. Dette kan gøres ret groft, så længe du ikke snitter pinden tynder ind du vil have din tryllestav.

Evt. split pinden

Min pind var meget tyk i forhold til min ønsket tykkelse så jeg valgt at splitte pinden lige som med en økse så der var minder at snitte væk. Dette er ikke nødvendigvis  en god ide, fordi det er svært at kontrollere, og kan ødelægge projektet. Jeg vil anbefale at du ikke gør dette, men jeg gjorde det, da jeg var for utålmodig og ved at give op på projektet, også er det beder  at gøre noget ind at give op.

Form pinden

Når  du har taget bakken af skal du begynde at forme tryllestaven så den får den nogenlunde form og tykkelse du gerne vil have.  Her er det vigtigt at huske, hvis du har et design hvor noget der går ud fra den grundlæggelse form fra  pinden skal du ikke snitte dette væk.

Slip pinden

Slip pinden med 80 sandpapir til den har den perfekte tryllestavsform inden du begynder på at tegne mønstret på pinden.

Overfør mønstret

Når pinden er den generelle form af den ønsket tryllestav skal mønstret tegnes på pinden.

Den måde jeg gjorde det på var ved at klippe noget malertape i tynde strimler og satte den forsigtigt på så markeringerne er lige store og lige langt fra hinanden. Dernæst tegnet jeg med en blyant langs tappen og tog tapen af og udfylde imellem. Dette funger godt når du har et let mønster der skal have rene linjer, men du kan sagtens tegne i frihånd, hvis du har et mere organisk look. Husk at brug en blyant til dette, så du kan viske de væk.

Snit og slib mønstret

Når du har mønstret skal du til at snitte detalje arbejdet. Jeg valgte at tage min dolk og skærer langs markeringerne før jeg begynde at snitte. Jeg snittet fra den eneside først og ikke hele vejen og der efter snittet jeg fra den anden side så jeg kunne kontrollere hvor jeg snittet.  Efter at snittet så dybt jeg gerne vil have mit mønster tog jeg først 80 sandpapir og sleb mønsteret  og derefter 150 sandpapir. Det kan godt tage lang tid at få et til at se pænt ud, men det er vigtigt at bruge tid på det.

Slip tryllestaven sidste gang

For at fjerne de sidste rester af blyantsstreger og at give  tryllestaven et samlet indtryk, skal du slibe tryllestaven en sidste gang med sandpapir 150. Hvis du har mange blyantsstreger   kan det være en god ide at fjerne det med et viskelæder først.

 

Behandle den med olie

For at mønstret kan ses lidt tydeligere og at tryllestaven er rar at holde holden kan du behandler det med noget træ olie.  Jeg bruget en rå linolie fra Erik Berg der er god til ubehandlet træ.

 

 

 

 

 

 

For at behandle tryllestaven satte jeg en plastikpose oven hånden og sorte tryllestaven helt i olien (Gør dette grundigt). For at olien kunne får lov til at trække lidt kan du ligge putte noget olie i den samme pose du har brugt til at behandle trykkestaven og laden den ligge i olien ligge i lidt tid inden du lader den tørre. Dette gøres alt efter behov 1-3 gange før din tryllestav er færdig.

Det færdige produkt

Så skal du bare ud og prøve din tryllestav af og nyde dit håndværk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *