Anden personlig vurdering

På denne side har jeg vurderet mine egne evner i forhold til forskellige håndværk og design discipliner. Jeg har vurderet mine evner på en skala fra 1-10, hvor 1 er novice, men afprøvet, 5 er det niveau jeg vil forvente eleverne i ca. 7. klasse har og 10 er erfaren. Mit mål på alle disciplinerne er min. 7, da det er lidt bedre ind eleverne.

Dette er den anden personlige vurdering, der fokuser på de ting og evner jeg har tillært mig siden sidste refleksion. En første refleksion kan ses her.

Træ

Save

Jeg er stadig ikke rutineret i at save. Siden sidst har jeg savet i noget meget hårdttræ, da jeg troede jeg skulle dreje en skål af det, men fik aldrig lavet den.

Høvle

Jeg har ikke arbejdet med det siden sidst.

Stemmejern

Jeg har ikke arbejdet med det siden sidst.

Snitte

Jeg har ikke arbejdet med det siden sidst.

Trædrejning

Trædrejning er der, hvor jeg har forbedret mig mest. Siden sidst har jeg drejede en skål af lærketræ fra mit sommerhus. En af medegerne i sommerhuset er rigtig god til træarbejde så jeg besøgte ham i hans værksted, hvor han introduceret mig til trædrejning.

Jeg har også tilmeldt mig et kursus i trædrejning i september, så der håber jeg at forbedre mig.

Træbøjning

Jeg har ikke rigtig prøvet at bøje træ i sommeren, men jeg har flettet en kurv efter introduktioner, hvilket involveret en del lange træ finer der skulle gøres våde og bøjes.

Metal

Stoltrådsvikling (Luffarslöjd)

I starten af sommerferien lavet jeg et par stoltrådsblomst med husblas. Disse blomster var virkelig nemme at lave og krævet meget få og billige materialer, jeg vil mene at det vil være et godt projekt for nogle at de yngre klasser, specielt hvis der er lokale problemer.

Metalstøbning

Jeg har ikke arbejdet med det siden sidst.

Sølv, kobber mm.

I min sidste refleksion havde jeg ikke sølv arbejde med. Jeg har taget et højskolekursus i smykker hvor vi arbejdet med sølv, så jeg har prøvet at save, lode, slibe og vride sølv. Disse teknikker er meget ens hvis du arbejder med kobber eller messing, som vi gjorde da vi skulle fremstille et smykke.

Jeg har også arbejdet med sølvlær der kan formes i en form, men dette er nok et for dyrt materiale at inddrage i undervisningen.

Tekstil

Sy på maskine

Siden sidst har jeg og repeteret mange par strømpebukser, i et projekt for at blive beder til at beholde mit tøj længer. Derudover har jeg syet 3 julesokker for min søster, men det var et mønster jeg lavet for et par år siden og har lavet ret mange julesokker. I den forbindelse var vi inde i båndsalonen for at købe kanter til julesokkerne og det er en fantastisk butik der har så mange bånd, frynser, blonder, knapper, fjer mm. Jeg er helt for elsket i den butik.

Jeg har og så ind til flere afsnit af det engelske program The Great British Sewing bee, der er en amatør sy konkurrence. Jeg syndes jeg har lært en del omkring mønster sammensætning, indsnit, indlæg og generalle sy teknikker ved at se programmet. Det har givet mig mere blod på tanden til at give mig i kast med at sy noget tøj til mig selv. 

Patchwork

Jeg har ikke arbejdet med det siden sidst.

Sy i hånden

Jeg har øvet mig meget på reparationer i hånden, da jeg gerne vil inkorporer det i et miljø/genbrugs forløb. Et eksempel af mine reparationer kan ses meden under.

Strikke

Jeg har ikke arbejdet med det siden sidst.

Hækle

Jeg har ikke arbejdet med det siden sidst.

Broderi

Siden sidst har jeg broderet rigtig meget. Udover at brodere med korsting 3 navne til nogle julesokker, har jeg brugt en del brodere teknikker på de reparationer jeg har lavet på min mors jakke og søsters kjole.

Jeg har også øvet mig på franske brodere som jeg har skrevet en refleksion over som kan se her.

Filtring

Første gang jeg prøvet at nålefilte var for ca. 5 år siden på et spejderkursus, som inspiration til noget man ville kunne gøre med spejderne fra 10år og op. Siden da har jeg nålefiltret en del med kageform og er ikke særlig god i fri hånd.

Jeg har også vandfiltret en masse store blomster. Jeg kan rigtig godt lide at vandfilter men mine evner er også ret begrænset.

Jeg vil rigtig gerne arbejde mere med filtring og eksperimentere noget med det. Så jeg evt. ville kunne lave en rødhals i nålefiltring eller ”stof” i vandfiltring.

Teknologi

Dette punkt er nyt.

3D printer

Jeg har overhoved ikke arbejdet med 3D print, men jeg vil virkelig gerne udvide mine kreative evner inde for dette område.

Lasercutter

Jeg har kun arbejdet med lassercutteren en enkel gang og syndes at det gik okay. Mine refleksioner på området kan ses her og projektet jeg lavet her. Siden de refleksioner har jeg tegnet er par enkelte mønster på computeren, men har ikke printet dem.

Andre materialer

Hjemmelavet papir

Jeg har ikke arbejdet med det siden sidst.

Origami

Dette er også et nyt punkt. Jeg har længe lavet origami og kan følge de fleste instruktioner til origami, men jeg er ikke særlig god til at huske dem.  Hvis jeg skal forbedre mig, skal jeg nok øve en del på de samme ting så jeg kan huske dem.

Plexiglas

Da vi produceret smykker kunne vi også vælge at arbejde i plexiglas. Jeg leget lidt med det og hjalp Sophie med hindes smykke. Plexiglas var forholdsvis let at save i og jeg bruget en del teknikker fra jeg har lært fra mit arbejde med sølv. Der jeg kan forbedre mig er i pussearbejdet og bøjning af materialet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *